مقالات

اسباب بازی چیست؟ انواع آن کدام است

شاخص

اسباب بازی چیست؟ انواع آن کدام است

همه دوره های مختلف رشد کودکان نیازمند بازی های گوناگون می باشد. شاید بهتر است بگوییم بازی یک فعالیت مهم و حیاتی برای رشد مطلوب کودکان است. کودکان به دلایل مختلفی که به رشد و نمو آنان کمک می کند به اسباب بازی ها نیاز دارند.

بازی با اسباب بازی غذای روانی کودک است. و از دیدگاه روانشناسی تمایل به بازی کردن و داشتن اسباب بازی یکی از نشانه های سلامت عقل، کنجکاوی و هوشیاری بشمار می رود.

اسباب بازی چیست؟ انواع آن کدام است

در این مقاله سعی داریم ابتدا به تعریف اسباب بازی بپردازیم و سپس انواع مختلف آن را برای شما لیست می کنیم و کاربرد هر کدام از انواع اسباب بازی را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

اسباب بازی چیست؟

اسباب بازی وسیله ای برای بازی کردن است که به طور معمول برای استفاده کودکان تولید و ساخته می شود و در رشد و شکوفایی استعدادهایشان به آنان کمک می کند. وسایل متعددی برای اسباب بازی کودکان تولید می شود ولی از هر وسیله ای هم نمی توان به عنوان اسباب بازی استفاده کرد.

هر اسباب بازی باید استاندارد باشد و آرم استاندارد آن کشور یا قاره بر روی بسته یا خود وسیله حک شده باشد تا از سالم بودن آن اطمینان حاصل شود. بخصوص وقتی می خواهیم از یک فروشگاه اینترنتی اسباب بازی را خریداری کنیم.

پس برای خرید یک اسباب بازی باید به این نکات توجه شود:

1- داشتن یا نداشتن مارک استاندارد محصول آن کشور

2- شرکت سازنده ترجیحا یک شرکت معروف یا شناخته شده باشد.

3- به جنس اسباب بازی (از الیاف یا مواد مرغوب تهیه شده یا نه) توجه شود.

4- روی اسباب بازی رده سنی درج شده باشد.

اسباب بازی چیست؟ انواع آن کدام است

همانطور که در بالا اشاره کردیم، اسباب بازی برای کودکان یکجور غذای روانیست. اسباب بازی یکی از نیازهای واقعی و حیاتی کودک است و اصلا بخشی از زندگی او با اسباب بازی تعریف می شود. روانشناسان مختلفی در این رابطه نظریه پردازی کرده اند.

یکی از آنها آقای ژان پیاژه روانشناس مشهور معتقد است که میگه:

“وقتی کودک بازی می‌کند، خصوصاً وقتی از اسباب‌‌بازی‌ استفاده می‌کند، یک‌سری از جنبه‌های فکری و آموزشی خودش را تقویت می‌کند. این بازی سبب می‌شود که فعالیت‌های مختلف حرکت‌روانی و ذهنی‌شناختی کودک گسترش پیدا کند و به تکامل برسد. بنابراین وجود اسباب‌ بازی‌ و بازی جزوی از مراحل رشد سالم کودک محسوب می‌شود.”

ویژگی های یک اسباب بازی خوب:

یک اسباب بازی خوب چه ویژگیهایی باید داشته باشد تا باعث شور و نشاط و همچنین رشد فکری و ذهنی مناسب کودکان بشود. در زیر به برخی از این ویژگیها اشاره می کنیم.

1- ایجاد کننده انگیزه و محرک عالی برای کودکان

اسباب بازی می تواند در زندگی کودکان شور و نشاط و به نوعی انگیزه ایجاد کند. زمانی که کودک با اسباب بازی بازی می کند باید احساس خوبی به او دست دهد و موفقیتی به او دست دهد تا برای ادامه بازی انگیزه پیدا کند.

بنابراین برای خرید یک اسباب بازی مناسب باید دقت لازم را داشته باشیم. حتا یک خمیر بازی هم می تواند در کودک انگیزه مناسب را ایجاد کند اگر طرز رفتار و بازی با آن را به او یاد بدهیم.

اسباب بازی چیست؟ انواع آن کدام است

بازی

اسباب بازی چیست؟ انواع آن کدام است

2- تقویت تصور و تخیلات کودک

دومین ویژگی اینست که کودکان برای رشد بهتر و مطلوب تر نیاز به تخیلات و مصور سازی در ذهنشان دارند. اسباب بازی می تواند این ویژگی را در ذهن کودکان ایجاد کند.

برای مثال وقتی کودک ما با عروسک های پولیشی بازی می کند به نوع آن عروسک را دوست و همراه خودش تصور می کند. یا در گذشته دختر بچه ها به هم خاله بازی می کردند و عروسک های خود را کنارشان می گذاشتند و به آنها نقش می دادند. همین امر باعث می شد قدرت تصور و تخیلاتشان افزایش پیدا کند.

“فروشگاه شوکوتویز ارائه دهنده انواع عروسک های پولیشی زیبا و دوست داشتنی به شما عزیزان می باشد”

اسباب بازی چیست؟ انواع آن کدام است

پسر بچه ها هم همینطور، آنها با بازی کردن با اسباب بازیهای انسان نما مثل سربازهای جنگی درواقع تخیلات خود را تقویت می کنند و علاوه بر آن هیجانات خود را تخلیه می کنند.

3- ایجاد تمرکز و هماهنگی بین حواس پنجگانه

وقتی کودک چیزی را می بیند درواقع فقط آن چیز را دیده است اما هیچگونه تجربه ای از آن ندارد. و تازه وقتی اسباب بازی را لمس می کند، بین چشمان و انگشتان کودک هماهنگی ایجاد می شود. همینطور هم آندسته از اسباب بازی های صدا داری که بین گوش و انگشتان دست کودک هماهنگی ایجاد می کنند.

برخی از اسباب بازی ها هم که نیاز به فکر کردن دارند تمرکز کودک را افزایش می دهد. کودک با بدست آوردن مهارت کار کردن با دستان خود و فکر کردن همزمان می تواند تمرکز خود را در طول زمان افزایش دهد. دیجی کالا یکی از سایت هایی است که اینگونه اسباب بازی ها را به فروش می رساند.

این مقاله را هم مطالعه کنید  لیست لوازم تحریر 1403 و انواع لوازم تحریر

4- اسباب بازی با جنبه ی آموزشی

شاید یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های یک اسباب بازی خوب، آموزشی بودن آن باشد. مغز کودک تا 12 سالگی، به سرعت رشد می کند و قدرت یادگیری بسیار بالاتری دارد. پیشنهاد می شود اسباب بازی فکری و آموزشی خریداری کنید تا کمک شایانی به رشد شناختی، حرکتی و ذهنی کودک باشد. انواع لگو، پازل های ساختنی، بازی های معمایی و … از بهترین انتخاب ها می‌توانند باشند.

اسباب بازی چیست؟ انواع آن کدام است

انواع اسباب بازی کدام است؟

ما در مقاله اسباب بازی چیست؟ انواع آن کدام است ابتدا به تعریف اسباب بازی پرداختیم و حالا قصد داریم انواع اسباب بازی را در اینجا مورد بررسی قرار دهیم.

1- اسباب بازی های پلاستیکی

اسباب بازی های پلاستیکی اسباب بازی هایی هستند که از پلاستیک ساخته شده اند. این اسباب بازی ها چون از مواد پلاستیکی هستند معمولا با دوام بوده و در برابر شکستن، ذوب شدن یا تاب برداشتن مقاوم هستند.

مواد استفاده شده در این اسباب بازی ها معمولا سبک و ارزان هستند و می توان آنها را به هر شکلی که لازم است قالب بندی کرد. به همین علت طرح ها و مدلهایی که در قالب این اسباب بازی ها در بازار موجود می شود بسیار متنوع است.

اسباب بازی چیست؟ انواع آن کدام است

اسباب بازی چیست؟ انواع آن کدام است

معمولا بعد از هر کارتون یا انیمیشنی که ساخته می شود پس از چند ماه اسباب بازی های آن انیمیشن تولید و روانه بازار می شود. مانند کارتون کرومی ها که به تازگی در بازار ایران هم رواج پیدا کرده است. در فروشگاه شوکوتویز هم با مناسب ترین قیمت به فروش می رسد. (بازدید از فروشگاه کرومی ها)

اگر نمی دانید کرومی ها چه هستند مقاله ((کرومی چیست؟ شخصیت های سانریو کدامند)) را در همین وب سایت مطالعه کنید. سایت شوکتویز ارائه دهنده انواع لوازم تحریر ، اسباب بازی ، زیورآلات و اکسسوری فانتزی با بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت در خدمت شما می باشد.

2- اسباب بازی های چوبی

اسباب بازی های چوبی دارای قدمت بسیار زیادی هستند. بطوری که اینگونه اسباب بازی ها قدمتی معادل با عمر بشر دارند. یکی از ویژگی های مهم اسباب بازی های چوبی اینست که چون مواد اولیه آنها از دل طبیعت گرفته و ساخته شده اند حس طبیعی بودن را به کودکان ما منتقل می کنند و به لحاظ ذهنی و روانی دارای آرامش و حس خوب می باشند.

با توجه به اینکه در اسباب بازی های چوبی خبری از مواد پلاستیکی و رنگ های مصنوعی نیست لذا برای سلامت کودکانمان هم مفید هستند. علاوه بر آن این اسباب بازی ها بخاطر سازگاری با طبیعت و تجدید پذیر بودنشان در میان حامیان محیط زیست هم از اولویت خاصی برخوردار هستند.

اسباب بازی چیست؟ انواع آن کدام است

اسباب بازی چیست؟ انواع آن کدام است

3- اسباب بازی های فکری

بازی های فکری به هر نوع فعالیت ذهنی هدفدار به صورت فردی یا گروهی گفته می شود که بتواند تأثیرات مثبت قابل قبولی را در ذهن، روحیه، شخصیت و زندگی هر انسانی بگذارد. بنابراین اسباب بازی های فکری نیز از هر جنس یا موادی که ساخته شده باشند با هدف تأثیرگذاری بر روی ذهن و روان کودکان می باشند.

بازی های فکری هم مانند اسباب بازی های دیگر دارای سن خاص هستند. یعنی هر اسباب بازی فکری مخصوص یک سن خاصی از کودکان است که باید به آن توجه شود. بازی های فکری در عین لذّت و شادابی موجب به چالش کشیده شدن توان فکری ، تمرکزی ، IQ و EQ فرد شود و به مرور باعث تعالی فرد در این توانایی ها می شود.

انواع اسباب بازی های فکری را هم می تواند به صورت زیر تقسیم بندی کرد:

– بازی های مهارتی – حرکتی

– بازی های فکری کاغذی و نوشتاری

– بازی های فکری پازلی

– بازی فکری صفحه ای یا رومیزی

– بازی های فکری کارتی

اسباب بازی چیست؟ انواع آن کدام است

اسباب بازی چیست؟ انواع آن کدام است

4- عروسک های پلاستیکی و پولیشی

عروسک های پلاستیکی عروسک هایی هستند که مواد اولیه آنها از پلاستیک است و معمولا در قالب شخصیت های انسانی هستند. پلاستیک در این گونه عروسک ها می تواند باعث پایداری و دوام عروسک شود، ضد آب هستند و می توانند در بازی های آبی هم مورد استفاده قرار گیرند.

یکی از ایراداتی که به عروسک های پلاستیکی گرفته می شود این است که معمولا قابلیت شستشو ندارند و می توانند به مرور زمان برای سلامتی کودک مضر باشند. و یکی دیگر از ایرادات این عروسک ها خطرناک بودن آنها است چون بخاطر پلاستکی وزن بالایی هم دارند و ممکن است برای کودک خطرآفرین باشند.

عروسک های پولیشی عروسک هایی هستند با طراحی و رنگبندی خاص متنوع و شاد که در قالب حیوانات، پرندگان، شخصت های کارتونی و حتا اشیا ساخته می شوند. عروسک های پولیشی ساختاری نرم و انعطاف پذیر دارند و همانطور که از اسمشان پیداست این عروسک‌ها را با الیاف نرم و ضدحساسیت و پارچه‌های کتان و پنبه‌ای می‌سازند تا جنس آن‌ها برای استفاده‌ی کودکان مناسب باشد.

از آنجایی که کودکان با استفاده از اسباب بازی و عروسک می توانند استعدادها، توانایی ها و خواسته های خود را نشان دهند و به شناخت شخصیت خود کمک کنند، عروسک پولیشی نه تنها یک اسباب بازی ساده برای گذراندان وقت و ایجاد سرگرمی است بلکه دارای جایگاهی ویژه در رشد روحی و جسمی کودک است.

عروسک های پولیشی امروزه در بازار جایگاه خود را در میان کودکان پیدا کرده اند، بخصوص در فروشگاه های اینترنتی مثل فروشگاه اینترنتی شوکوتویز عروسک های پولیشی با کیفیت و قیمت های بسیار مناسب به فروش می رسند.

اسباب بازی چیست؟ انواع آن کدام است

 

دیدگاهتان را بنویسید